Teambuilding

Het geheim van de laatste molenaar 

(Het spel is eveneens beschikbaar in het Engels)


Verhaal

De laatste molenaar van de Ruisbroekmolen heeft een brandkast achtergelaten waarin vermoedelijk belangrijke documenten steken. De huidige eigenaars hebben de sleutel van de brandkast maar kennen de 4 lettercombinatie van de brandkast niet. De molenaar heeft wel een aantal tips achtergelaten die mogelijks tot de oplossing kunnen leiden.


Opdrachten

De deelnemers worden in teams ingedeeld (maximum 8 teams) en moeten proberen de code van de brandkast te ontcijferen. Om deze code te kunnen vinden, moeten zij een aantal opdrachten uitvoeren:

  • 2 leden van elk team moeten per tandem een parcours rijden om tips te verzamelen;
  • Een aantal leden doen, onder begeleiding van een gids, een natuur/ erfgoed wandeling in de omgeving en lossen vragen op;
  • Een aantal leden volgen een rondleiding op de site van watermolen en zoeken daar naar tips en volgen een snelcursus pizzabakken.
Nadat de opdrachten vervuld zijn, komen de deelnemers terug samen op de site van de Ruisbroekmolen en gaan per groep aan tafel waar zij nog verder kunnen overleggen. Er worden pizza’s geserveerd (gewone en dessertpizza’s, volwaardige maaltijd).
Het voordeel van dit spel is dat de deelnemers van het team zelf kunnen kiezen wat zij het liefst doen (tandem, natuurwandeling, molenbezoek met pizzacursus). De verschillende activiteiten maken wel deel uit van een geheel dat moet leiden tot de oplossing van het geheim. Teamspirit en strategie zijn sleutelwoorden. De ploeg die het geheim oplost en/of meeste punten behaald wint een biermand met streekbieren.


Verloop

De activiteit duurt ongeveer 4 uur. Na de ontvangst van de deelnemers met een drankje en de indeling van de ploegen, starten de opdrachten. Na de opdrachten kan er nog overleg zijn tussen de teamleden tijdens het pizzafestijn met wijn, bier en frisdrank.  Wanneer alle antwoorden zijn afgegeven, wordt het winnende team bekendgemaakt.


Prijs
De prijs per deelnemer bedraagt 38 euro (exclusief 21% btw) met een minimum van 20 deelnemers.