Moorddiner 

Wij organiseren voor uw feest een moorddiner met professionele acteurs.

Het spel duurt ongeveer 4 uur (inclusief de tijd voor het eten) en start vanaf het moment dat de gasten toekomen (bij de receptie). De genodigden moeten per tafel (ploeg) proberen de moord op te lossen.  Zij krijgen een initieel onderzoekdossier en gedurende de avond verzamelen zij verder tips. De acteurs nemen deel aan het diner, acteren in de zaal en gaan ook mee aan de tafels zitten van de genodigden om hun vragen te beantwoorden (interactief theater). De genodigden krijgen zelf geen individuele rol toebedeeld. maar de acteurs zorgen ervoor dat zij actief worden betrokken. 

Het scenario is komisch en zo geschreven dat zowel de genodigden die echt het raadsel willen oplossen als de genodigden die liever naar een performance kijken, hun gading vinden. Indien gewenst, kan in het spel uw onderneming betrekken.

Basisscenario

Op 18 juni 1785 is de brouwer Roderick vermoord aangetroffen in zijn brouwerij te Bierbeek.  Er waren sterke vermoedens dat Leuvense brouwers hierin de hand hadden. De zaak is echter nooit opgelost.

Na 240 jaar heropent zuster Bernadette het onderzoek met fatale gevolgen. Zij werd in het klooster op 14 februari 2018 vermoord. De politie krijgt de zaak niet opgelost. Zijn het de afstammelingen van de verdachten uit de 18de eeuw die nog altijd financiële belangen hebben? Is het de kok Louis die verliefd was op Bernadette?  Of is het Brigitte de zusteroverste die een dubieuze rol speelt?